-   Node -   BIODERMA NODE DS šampon, 125 ml

OD ISTOG PROIZVOĐAČA • SLIKE ARTIKLA

  Thumbnail image for datoteke/artikli/node-ds.jpg
  ColPharm d.o.o.
 • BIODERMA NODE DS šampon, 125 ml

  Opis proizvoda


  Node DS+ anti recidive šampon koristi se za higijenu i njegu kose i vlasišta sklonog pojačanom perutanju, ljuskanju i pojavi seborejičkih promjena. Šampon učinkovito djeluje na sve čimbenike razvoja perutanja i svrbeža vlasišta te smanjuje prekomjerno stvaranje sebuma. Daje kosi sjaj i volumen te omogućava lako raščešljavanje. Šampon se može koristiti samostalno, ili u kombinaciji s propisanom terapijom.


  Djelovanje i aktivni sastojci


  Ima blagi antigljivični učinak, ograničava sposobnost umnožavanja kvasnica te smanjuje stvaranje sebuma (DSactiv®).

  Uklanja odumrle stanice kože, prhut i ljuskice (salicilna kiselina).

  Ublažava svrbež i smanjuje upalu (ihtiol, zantalen).

  Djeluje protuupalno (aktivna komponenta iz ekstrakta smeđe alge).

   

  Način primjene


  Malu količinu šampona nanijeti na mokru kosu i vlasište i blago umasirati. Isprati pa ponoviti postupak još jednom. Ostaviti da djeluje 5 minuta i potom temeljito isprati. Tijekom prva 3 tjedna koristiti za pranje kose i vlasišta 3 puta na tjedan. Kasnije koristiti  1 – 2 puta tjedno ili po potrebi. Nakon poboljšanja simptoma ili kao alternativnu terapiju predlaže se primjena Node fluid, šampona za osjetljivo vlasište.

   

  Više informacija

   
  Aktivni sastojci sadržani u  šamponu djeluju na smanjenje izlučivanja sebuma i spriječavaju proliferaciju gljivice iz roda Malassezia, koja se njime hrani. S obzirom na djelovanje, od izuzetne važnosti je prilikom primjene, ostaviti šampon najmanje 5 minuta na vlasištu, kako bi aktivni sastojci mogli imati optimalan učinak. S obzirom na to da šampon ne sadrži uobičajene detergense, on se ne pjeni prilikom prvog šamponiranja, nego tek kod drugog. Ukoliko dođe do neželjenih pojava, posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.