-   Sensibio -   BIODERMA SENSIBIO DS krema anti-recidive, 40 ml

OD ISTOG PROIZVOĐAČA • SLIKE ARTIKLA

  Thumbnail image for datoteke/artikli/bioderma_35_v.jpg
  ColPharm d.o.o.
 • BIODERMA SENSIBIO DS krema anti-recidive, 40 ml

  Opis proizvoda


  Sensibio DS+ krema ima blagi antifungalni učinak, posebno u slučajevima izrazito osjetljive kože s lokaliziranim crvenilom i perutanjem seborejičkih područja. Promjene s ljuskama i crvenilom najčešće su prisutne u nazolabijalnom području, na bradi , oko obrva i na rubovima vlasišta, a uzrokuje ih kvasnica koja se hrani masnim ljuskama. Primjena kreme djeluje na ublažavanje upale i ljusaka.


  Djelovanje i aktivni sastojci


  Djeluje antifungalno i štiti od razvoja kvasnica (pirokton-olamin, klimbazol, gliceril-undecilat).

  Ima dobar protuupalni učinak (enoksolon).

  Vraća koži mekoću, elastičnost i sjaj (palmino ulje).

   

  Način primjene


  Nanijeti 1 do 2 puta na dan, na zahvaćena područja na prethodno dobro očišćenu kožu. Za higijenu se preporuča Sensibio DS+ pjenušavi gel.

   

  Više informacija


  Korisnici se ponekad žale na peckanje i zatezanje kože tijekom prvih dana primjene kreme. Aktivni sastojci sadržani u kremi djeluju na smanjenje izlučivanja sebuma i spriječavaju proliferaciju gljivice iz roda Malassezia, koja se njime hrani. S obzirom na djelovanje, sastojci u nekim slučajevima mogu uzrokovati osjećaj peckanja i pojavu crvenila. Ti se znakovi spontano povuku nakon nekoliko dana. Ukoliko dođe do iritacije, posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.